Gebruikte caravan blijft in trek

Ook al worden er de laatste jaren minder nieuwe caravans verkocht, de gebruikte caravan blijft onverminderd populair. “We hebben in 2012 wel een kleine dip in de verkoop gehad en even was ik bang dat we toch ook last van de crisis zouden gaan krijgen.”  vertelt Patrick Karsten van Karsten Caravanmakelaardij. “ Niets lijkt echter minder waar want dit jaar vliegen de caravans weer als warme broodjes over de toonbank!” 

Nederland is nog steeds caravanland nummer één en het caravanpark is stabiel op krap 500.000 stuks. Karsten Caravanmakelaardij is al sinds 2007 gespecialiseerd in bemiddeling bij de verkoop van caravans van particulieren. Karsten verkoopt daarom alleen gebruikte caravans van particulier naar particulier en juist deze markt lijkt sinds de recessie alleen maar te zijn gegroeid.

“Logisch,” meent Patrick, “een particuliere caravan ligt namelijk prijstechnisch vaak net wat lager dan dezelfde caravan bij een dealer of caravanhandelaar. Dat prijsverschil is in deze tijden voor de mensen heel belangrijk. Het nadeel is dat men wel meer kans loopt om een ´kat in de zak´ te kopen. Ook het bezichtigen bij een particulier thuis of in de stalling wordt door zowel koper als verkoper niet altijd als even prettig ervaren. Daarvoor biedt ons concept eigenlijk dé oplossing” .

Bij Karsten Caravanmakelaardij worden de caravans namelijk bij inname getaxeerd en worden de belangrijkste kritische punten gecheckt. Alles wordt vastgelegd in een checklist en daarmee heeft een potentiële koper gelijk een goede indruk van de algemene staat van de caravan. Mocht iemand helemaal 100% zekerheid willen is het mogelijk om de caravan tegen een kleine meerprijs volgens BOVAG normen te laten keuren. Zo weet de nieuwe eigenaar zeker dat hij met een goede caravan veilig op weg gaat.

Uw caravan verkopen? 
Door de goede verkopen zijn ze bij Karsten Caravanmakelaardij op zoek naar nieuw aanbod. Indien u overweegt uw caravan te verkopen is het concept van Karsten Caravanmakelaardij voor u wellicht de ideale oplossing. Voor slechts € 150,- mag uw caravan een half jaar bij Karsten in de verkoopruimte staan en wordt alle promotie (o.a. Marktplaats.nl) voor u geregeld. Zodra de caravan verkocht is ontvangt u het verkoopbedrag op uw bankrekening en krijgt de vrijwaring per post thuis gestuurd. Karsten rekent hiervoor 8,5% van de verkoopprijs als bemiddelingskosten. Kijk voor meer informatie op www.caravanmakelaardij.nl.

Karsten Caravanmakelaardij is onderdeel van Caravancentrum Karsten. Hier kunt u ook terecht voor stalling, BOVAG onderhoud en schadeherstel. Karsten is gevestigd aan de Noorderdracht 59a, 1696 AC, Oosterblokker, Tel 0229-261635.

 • 2de Pinksterdag 2019

  Hierbij informeren wij u graag over onze aangepaste openingstijden op maandag 11 juni; 2de Pinksterdag. CARAVANSTALLING & WERKPLAATS De stalling en de werkplaats zijn op 2de Pinksterdag GESLOTEN! OPHALEN ...

  Lees meer
 • Hemelvaartsdag 2019

  CARAVANSTALLING & WERKPLAATS: De stalling en de werkplaats zijn op Hemelvaartsdag GESLOTEN! CARAVAN OPHALEN OF TERUGBRENGEN NAAR DE STALLING: De poort van het haal en breng plein is wel geopend van 09:00 ...

  Lees meer
 • Koningsdag 2019!

  Op Koningsdag, zaterdag 27 april a.s. vieren wij feest en zijn wij de hele dag GESLOTEN! Dit betekent dat wij telefonisch niet bereikbaar zijn en dat zowel het kantoor, als ook de werkplaats en de caravanmakel ...

  Lees meer
 • Halen & Brengen in het Paasweekend

  Zoals u wellicht al had meegekregen zijn wij tijdens het Paasweekend druk met onze Paas Kampeermarkt. Omdat wij ons buitenterrein op zondag 21 april inrichten voor de Paas Kampeermarkt welke de volgende op maan ...

  Lees meer

Nieuwsbrief ontvangen?