Diverse Caravan Checks

De caravan wintercheck

Het winter klaar maken van de caravan is een taak die niet bij iedereen favoriet is. Daarbij lijkt het eenvoudig, maar is het nog altijd een vrij secuur klusje. Indien u dit namelijk niet goed doet kan het zomaar eens gebeuren dat u er in de zomer achter komt dat uw boiler tóch niet helemaal goed afgetapt was. Of er komt bij het openen van de kranen eerst een behoorlijke hoeveelheid groen algwater uit de kraan. Dit ziet er niet alleen onsmakelijk uit, maar is bovendien ook nog eens gevaarlijk!

Neem dus geen risico en laat ons uw caravan winterklaar maken. Dit kan op twee manieren:

De standaard wintercheck á € 42.50,-

 • Aftappen van de boiler/watervoorziening op de ouderwetse, standaard manier.
 • Aftappen spoelwatertank van het toilet
 • Alle rubbers invetten
 • Banden extra oppompen

De Floë wintercheck incl. Floë Continental Kit á € 84,50*

Deze check is vrijwel gelijk aan de standaard wintercheck, alleen wordt uw boiler/watervoorziening nu grondig afgetapt met behulp van Floë. Floë is een eenvoudig te installeren systeem dat perslucht van een compressor of pomp gebruikt en u in staat stelt om uw watersysteem volledig af te tappen om te voorkomen dat stilstaand water bederft en potentieel schadelijke ziekten veroorzaakt.

 

Wij monteren bij de wintercheck voor u de Floë kit in het waterleidingsysteem zodat u in de toekomst ook zelf uw waterleiding met behulp van Floë zou kunnen aftappen.
U kunt uw caravan voor de wintercheck aanmelden bij het terugbrengen van de caravan. Meld dit bij de receptie en dan zorgen wij ervoor dat de wintercheck wordt uitgevoerd voordat de caravan in de winterstalling geplaatst wordt. U kunt uw caravan ook alvast van te voren aanmelden voor de wintercheck via het contactformulier.

* De prijs is gebaseerd op de meest voorkomende Continental Kit. Mocht u een afwijkend systeem in de caravan hebben kan het zijn dat hier een kleine meer- of minderprijs op van toepassing is. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

DE MOVERCHECK

Een caravanmover vergt niet veel onderhoud, maar toch is het raadzaam deze zo nu en dan even te laten controleren. Bij de Movercheck worden de volgende zaken gedaan:

Movercheck € 45,00

 • De mover wordt waar nodig gesmeerd
 • De afstand tussen de mover en het wiel wordt gecontroleerd en indien nodig wordt de mover opnieuw op de juiste afstand geplaatst om optimaal functioneren te garanderen en doorslippen te voorkomen
 • De accu van de mover en de acculader worden gecontroleerd
 • De mover wordt gereinigd
 • De communicatie tussen de mover en de afstandsbediening wordt getest
 • De werking van de mover wordt algeheel getest

U kunt de opdracht voor een Movercheck telefonisch doorgeven of via het contactformulier op de website.

MINI VAKANTIECHECK

U wilt voor de vakantie graag nog even de laatste dingen gecheckt hebben om met een veilig gevoel de weg op te gaan. Dan is de Vakantiecheck voor u ideaal. Wij controleren bij het klaarzetten van de caravan voor u nog even de volgende punten:

Mini Vakantiecheck € 60,-

 • De conditie van de banden, de bandenspanning, wielbouten en het draagvermogen van de banden
 • De Gasslang, gasdrukregelaar en het afpersen van de gasleiding
 • De verplichte verlichting
 • De breekkabel en de (stabilisator-)koppeling
 • Zijn de dakluiken/ramen van de tochtstand?

Het aanmelden voor de Mini Vakantiecheck kan telefonisch, of per e-mail bij het bestellen van uw caravan. Wij hebben voor het afpersen van de gasleiding en het controleren van ramen en dakluiken wel de sleutel van uw caravan nodig. Deze ontvangen wij dan ook graag van te voren van u.

CARAVAN ACCUSERVICE

In caravans is door gebruik van movers en andere accessoires steeds vaker een accu geplaatst. Deze accu dient, afhankelijk van het type accu, in de winter goed onderhouden te worden om een optimale levensduur te garanderen. Wij bieden onze klanten nu de mogelijkheid om de accu gedurende de winter (1 oktober tot 1 april) bij ons op te slaan en door ons te laten onderhouden. Dit doen wij door de accu regelmatig op te laden.
De voordelen voor u op een rijtje:

Caravan Accuservice € 40,-

 • Wij halen de accu voor u uit de caravan en plaatsen hem weer terug. U hoeft dus zelf nooit meer die zware accu te tillen.
 • De accu staat gedurende de winter in een vorstvrije, verwarmde ruimte
 • De accu wordt regelmatig bijgeladen met speciale druppelladers die voor verschillende typen accu´s verschillende laadcycli en laadspanningen hebben.
 • Indien er onverhoopt een defect aan de accu optreedt, kunt u van ons altijd een leenaccu gebruiken.

Wanneer u gebruik wenst te maken van onze accuservice dan kunt u dit bij het terugbrengen van de caravan aan ons doorgeven. U kunt het ook van te voren alvast doorgeven door het contactformulier in te vullen.

Contact0229 26 16 35
 • Koningsdag GESLOTEN

  Op zaterdag 27 april vieren wij Koningsdag en is ons bedrijf gesloten. Ophalen en terugbrengen van objecten is wel mogelijk, mits uiteraard tijdig een ophaalverzoek is ingediend. Maandag 29 april staan wij weer ...

  Lees meer
 • Donderdag 5 oktober vanaf 11:00uur GESLOTEN!

  Geachte relatie, Wij zijn donderdag 5 oktober 2023 vanaf 11:00uur gesloten in verband met ons bezoek aan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Dit betekent dat de werkplaats, het kantoor en de caravanma ...

  Lees meer
 • Koningsdag 2023: Gesloten

  Op Koningsdag, donderdag 27 april a.s. zijn wij de hele dag GESLOTEN! Dit betekent dat wij telefonisch niet bereikbaar zijn en dat zowel het kantoor, als ook de werkplaats en de caravanmakelaardij gesloten z ...

  Lees meer
 • Openingstijden Feestdagen 2022/2023

  Het is inmiddels alweer half december en daarmee nadert 2022 zijn einde. Daarom willen wij u bij deze graag informeren over onze Kerstsluiting. Wij zijn vrijdag 23 december 2022 tot en met zondag 8 januari 202 ...

  Lees meer

Nieuwsbrief ontvangen?