Werkwijze & tarieven

Wanneer u besluit uw caravan te verkopen kunt u op afspraak met uw caravan bij ons in Oosterblokker langskomen. U wordt hier ontvangen door Caravanmakelaar Patrick Karsten, met wie u vervolgens eerst een rondje in en om de caravan zal maken. Aan de hand van de bevindingen van Patrick zal hij vervolgens uw caravan taxeren.

Na het rondje in en om de caravan neemt Patrick u mee naar de spreekruimte, waar u wordt ontvangen met een vers kopje koffie. Hier voert Patrick een marktwaardevergelijking uit aan de hand van onder andere de ANWB-BOVAG Koerslijst en de vraag en aanbod werking op internet. Vervolgens geeft hij aan wat de marktwaarde van de caravan is en krijgt u een advies verkoopprijs. In goed overleg met u wordt aan de hand daarvan de vraagprijs vastgesteld en worden diverse afspraken met betrekking tot de bemiddeling vastgelegd in de bemiddelingsovereenkomst.

Vervolgens zal Karsten Caravanmakelaardij uw object gedurende de bemiddelingsperiode proberen te verkopen. De caravan krijgt een plaats in onze speciale verkoophal en op onze website www.caravanmakelaardij.nl. Tevens zorgt Karsten Caravanmakelaardij voor een zeer uitgebreide promotie van uw caravan via onder andere Marktplaats.nl, diverse caravanportals, YouTube en Social media. Gedurende de bemiddelingsperiode draagt Karsten Caravanmakelaardij zorg voor de uitstraling van uw object en zal uw object er dus altijd netjes bij staan.

Wanneer er een koper voor uw object is zal Karsten Caravanmakelaardij allereerst een koopovereenkomst opmaken en laten tekenen door de koper. De koper ontvangt vervolgens een uitnodiging tot betaling en zal vervolgens via iDeal het geld storten in de kluis van Stichting Notarieel Betalen. Op het moment dat de betaling is voldaan krijgt zowel verkoper als Karsten hier melding van en vervolgens zal Karsten Caravanmakelaardij zorg dragen voor de oplevering. Koper vult na een laatste inspectie de vrijgeefcode in in de speciale afleverapp van Karsten Caravanmakelaardij en vervolgens wordt de betaling vrijgegeven en zorgt karsten voor de overschrijving van het kentekenbewijs op naam van de koper.

Gefeliciteerd! Uw caravan is nu verkocht!

U ontvangt binnen 48uur het verkoopbedrag minus de bemiddelingskosten uit de Notarieel Betalen Kluis op uw bankrekening. Tot slot zal Karsten Caravanmakelaardij er voor zorgen dat er binnen 14 dagen een provisienota met het vrijwaringsbewijs en een kopie van het betalingsbewijs van de kopende partij per post naar u wordt verzonden.

De Tarieven

Standaard rekenen wij de volgende tarieven voor verkoopbemiddeling:

Opstartkosten: Taxatie, stalling & Promotie

Bemiddelingskosten

Eenmalig € 170,-

9% van het uiteindelijke verkoopbedrag (minimaal € 400,-)

De opstartkosten dienen binnen 10 dagen na datum van de bemiddelingsovereenkomst te worden voldaan. De bemiddelingskosten betaalt u alleen wanneer uw object onvoorwaardelijk verkocht is. Verkopen wij uw object niet binnen de bemiddelingsperiode, betaalt u ook geen bemiddelingskosten. De standaard duur van een bemiddelingsovereenkomst is zes maanden. Genoemde prijzen zijn incl. BTW.

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact0229 26 16 35
 • Koningsdag GESLOTEN

  Op zaterdag 27 april vieren wij Koningsdag en is ons bedrijf gesloten. Ophalen en terugbrengen van objecten is wel mogelijk, mits uiteraard tijdig een ophaalverzoek is ingediend. Maandag 29 april staan wij weer ...

  Lees meer
 • Donderdag 5 oktober vanaf 11:00uur GESLOTEN!

  Geachte relatie, Wij zijn donderdag 5 oktober 2023 vanaf 11:00uur gesloten in verband met ons bezoek aan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Dit betekent dat de werkplaats, het kantoor en de caravanma ...

  Lees meer
 • Koningsdag 2023: Gesloten

  Op Koningsdag, donderdag 27 april a.s. zijn wij de hele dag GESLOTEN! Dit betekent dat wij telefonisch niet bereikbaar zijn en dat zowel het kantoor, als ook de werkplaats en de caravanmakelaardij gesloten z ...

  Lees meer
 • Openingstijden Feestdagen 2022/2023

  Het is inmiddels alweer half december en daarmee nadert 2022 zijn einde. Daarom willen wij u bij deze graag informeren over onze Kerstsluiting. Wij zijn vrijdag 23 december 2022 tot en met zondag 8 januari 202 ...

  Lees meer

Nieuwsbrief ontvangen?