Camper APK

De camper wint aan populariteit en dat merken wij ook in onze stalling. Daarom proberen wij ook onze dienstverlening hier steeds beter op aan te laten sluiten. Een van de uitbreidingen binnen onze dienstverlening is dat wij vanaf heden ook de APK keuring voor uw camper kunnen verzorgen!

Een camper dient, afhankelijk van de leeftijd, 1x per jaar of 1x per 2 jaar gekeurd te worden. Deze keuring heet de Algemene Periodieke Keuring (APK) en hierbij wordt gekeken naar de verkeersveiligheid, het millieu en de registratie. Het is in Europa wettelijk verplicht om aan deze keuring te voldoen en het niet tijdig laten keuren van uw camper kan dan ook boetes tot gevolg hebben. Tevens valt een camper die niet tijdig is gekeurd niet meer onder de dekking van de verzekering.

Twee categoriën Camper APK

Voor de APK worden campers opgedeeld in twee categoriën:

 • Lichte voertuigen (APK2) - Dit zijn voertuigen met een gewicht van 3.500 kg of minder
 • Zware voertuigen (APK1) - Dit zijn voertuigen met een gewicht van meer dan 3.500 kg.

Om te bepalen onder welke categorie uw camper valt moet er eerst gekeken van welk gewicht er moet worden uitgegaan. De informatie om dit te bepalen kunt u achterhalen in het online kentekenregister van de RDW.

Wanneer er bij "Voertuigsoort" als omschrijving "Personenauto" staat vermeld, dan moet er worden uitgegaan van het gewicht dat staat vermeld bij "Massa ledig voertuig".

Staat er bij "Voertuigsoort" als omschrijving "Bedrijfsauto", dan moet voor de bepaling van de APK categorie worden uitgegaan van het gewicht vermeld bij "Toegestane maximum massa".

Wanneer en hoe vaak moet mijn camper gekeurd worden?

Nu we weten in welke APK categorie uw camper valt kunnen we ook zien hoe vaak deze gekeurd moet worden. De eisen en frequentie staan weergegeven in de tabel hieronder. Voor u als houder/eigenaar van de camper is het het makkelijkst om de APK vervaldatum te checken in het online kentekenregister van de RDW. Hier staat onder het tabblad "Basis" bij "Vervaldata en historie" de "Vervaldatum APK". Uw camper dient vóór deze datum opnieuw APK Goedgekeurd te zijn.

Hoe zit dat met de APK voor een camper die is geschorst?

Wanneer u uw camper heeft geschorst vervalt de APK plicht en hoeft u ook geen motorrijtuigbelasting te betalen. Dit kan dus een goede optie zijn wanneer u uw camper een langere tijd niet gebruikt en in de stalling laat staan. Zodra u de camper weer uit de schorsing haalt dient hij uiteraard weer APK gekeurd te worden.

LET OP: Met een geschorste camper mag u absoluut niet op de openbare weg komen! Hier wordt door de politie en de RDW streng op gecontroleerd en de boetes zijn fors!

Hoe werkt de APK Keuring van een camper via Caravancentrum Karsten?

Wanneer u aangeeft dat uw camper APK gekeurd moet worden zal Caravancentrum Karsten een afspraak maken bij het APK keurstation. Karsten verzorgt het transport van en naar de keuring en neemt uw APK rapport in ontvangst. Het keuringsrapport laten wij in uw camper en u ontvangt van ons de factuur voor de APK keuring per post thuis. De kosten van een Camper APK2 zijn € 60,- incl. BTW.

Camper APK 1 kunnen wij helaas (nog) niet verzorgen.

Wilt u dat wij uw APK verzorgen? Neem telefonisch contact met ons op via 0229-261635 (optie 1) of via service@caravancentrumkarsten.nl.

Contact0229 26 16 35
 • Donderdag 5 oktober vanaf 11:00uur GESLOTEN!

  Geachte relatie, Wij zijn donderdag 5 oktober 2023 vanaf 11:00uur gesloten in verband met ons bezoek aan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Dit betekent dat de werkplaats, het kantoor en de caravanma ...

  Lees meer
 • Koningsdag 2023: Gesloten

  Op Koningsdag, donderdag 27 april a.s. zijn wij de hele dag GESLOTEN! Dit betekent dat wij telefonisch niet bereikbaar zijn en dat zowel het kantoor, als ook de werkplaats en de caravanmakelaardij gesloten z ...

  Lees meer
 • Openingstijden Feestdagen 2022/2023

  Het is inmiddels alweer half december en daarmee nadert 2022 zijn einde. Daarom willen wij u bij deze graag informeren over onze Kerstsluiting. Wij zijn vrijdag 23 december 2022 tot en met zondag 8 januari 202 ...

  Lees meer
 • VACATURE: Word jij onze nieuwe Caravan- & Campermakelaar?

  Karsten Caravanmakelaardij is een unieke speler in de caravan en campermarkt. Wij waren de eerste échte caravanmakelaar in Nederland en zijn nu ruim 15 jaar actief als verkoopbemiddelaar voor caravans. Campers ...

  Lees meer

Nieuwsbrief ontvangen?