Caravana 19 t/m 24 januari

Nog maar twee nachtjes slapen en dan maakt heel kamperend Nederland zich weer op voor de grootste en gezelligste kampeerbeurs van het land, de Caravana in het WTC Expo te Leeuwarden. Caravancentrum Karsten is hier ook aanwezig en wel op standnummer 4172. Wij willen u allen dan ook van harte uitnodigen om ons op de beurs te komen bezoeken. Hieronder nog even een persbericht, uitgegeven op 12 januari.

Kamperend Nederland maakt zich op voor de Caravana

Leeuwarden 12 januari - Het wordt hard werken dit weekend voor de organisatie van de Friese Hengstenkeuring want binnen 36 uur na afloop van het evenement dienen alle tribunes, apparatuur en stands opgeruimd te zijn. Op dinsdagmorgen staan namelijk 400 exposanten klaar om de grootste kampeerbeurs van Nederland in te richten die op donderdag 19 januari van start gaat. De FPS Hengstenkeuring die tot en met zaterdag duurt, heeft normaal gesproken vier dagen de tijd om te ontruimen maar zal dit keer de klus binnen anderhalve dag moeten klaren om op tijd plaats te maken voor de stands van de Caravana.

Van regionaal naar nationaal en internationaal

De kampeerbeurs die tot een paar jaar geleden veelal regionale exposanten herbergde is populair bij exposanten uit binnen- en buitenland. Stands met campings en toeristische informatie komen uit landen als Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, Tsjechië en Kroatië. Ook de Scandinavische landen zijn weer ruim vertegenwoordigd op de Caravana.
De bezoekers, vorig jaar waren dit er ruim 52.000, komen steeds meer van buiten de regio Friesland-Groningen-Drenthe. Ongeveer de helft komt uit andere Nederlandse provincies, waarbij Noord-Holland met 20% en Overijssel met 8% de uitschieters zijn. Aan de online kaartverkoop is te zien dat deze tendens zich dit jaar door gaat zetten.

Nederlandse primeurs van kampeermiddelen: Glamping is de trend

Naast de toeristische stands staat de Caravana bekend om het brede aanbod van caravanen camperprimeurs, tenttrailers en vouwwagens, tenten, chalets en kampeeraccessoires. Alle nieuwe trends op kampeergebied zijn te zien.
Een echte Nederlandse primeurs is de KIP Shelter, een compacte caravan die helemaal is aangepast voor motorrijders, fietsers en surfers. Een bijzondere primeur is daarnaast de BeauER 3X, een topdesign uitvouwbare caravan. De Flair 8000 van Niesmann & Bischoff heeft haar design afgestemd op een specifieke doelgroep: een compleet wellness gedeelte in je camper in een handomdraai. De fabrikanten van deze primeurs spelen duidelijk in op de 'glamping' trend (luxe kamperen) in de kampeersector die zich na de opkomst vorig jaar stevig door lijkt te zetten.

Caravana helemaal in teken van 'DESIGN'

Er is niet alleen veel hedendaags design te zien op de beurs maar de bezoeker kan ook een kijkje nemen in de toekomst. De vorig jaar voor het eerste georganiseerde Caravana Design wedstrijd waarbij studenten hun eigen ontwerp konden insturen krijgt dit jaar een vervolg. Door een vakjury worden futuristische camper- en caravanontwerpen beoordeeld. Het publiek kan ook een stem uitbrengen op de genomineerde inzendingen die op het centrale horecaterras in de Frankenhal tentoongesteld worden.

Donderdag 19 jan. 10:00 - 18:00             Zondag 22 jan. 10:00 - 18:00
Vrijdag 20 jan. 10:00 - 22:00                  Maandag 23 jan. 10:00 - 18:00
Zaterdag 21 jan. 10:00 - 18:00               Dinsdag 24 jan. 10:00 - 17:00

 • 2de Pinksterdag 2019

  Hierbij informeren wij u graag over onze aangepaste openingstijden op maandag 11 juni; 2de Pinksterdag. CARAVANSTALLING & WERKPLAATS De stalling en de werkplaats zijn op 2de Pinksterdag GESLOTEN! OPHALEN ...

  Lees meer
 • Hemelvaartsdag 2019

  CARAVANSTALLING & WERKPLAATS: De stalling en de werkplaats zijn op Hemelvaartsdag GESLOTEN! CARAVAN OPHALEN OF TERUGBRENGEN NAAR DE STALLING: De poort van het haal en breng plein is wel geopend van 09:00 ...

  Lees meer
 • Koningsdag 2019!

  Op Koningsdag, zaterdag 27 april a.s. vieren wij feest en zijn wij de hele dag GESLOTEN! Dit betekent dat wij telefonisch niet bereikbaar zijn en dat zowel het kantoor, als ook de werkplaats en de caravanmakel ...

  Lees meer
 • Halen & Brengen in het Paasweekend

  Zoals u wellicht al had meegekregen zijn wij tijdens het Paasweekend druk met onze Paas Kampeermarkt. Omdat wij ons buitenterrein op zondag 21 april inrichten voor de Paas Kampeermarkt welke de volgende op maan ...

  Lees meer

Nieuwsbrief ontvangen?